Sheikh Abduljalil AlMiqdad
Gevangen in Bahrain

Sheikh Abduljalil AlMiqdad is een vooraanstaand politiek leider en oprichter van Al Wafaa, een sjiitische oppositiepartij in Bahrein. In 2010 werd Al-Sheikh Abduljalil verboden om gebeden te leiden als vergelding voor zijn politieke opvattingen.

Op 6 februari 2009 kondigden Sheikh Abduljalil AlMiqdad en Abdulwahab Hussain de oprichting van een nieuwe oppositiegroep aan, de Islamitische Beweging van Al Wafa’, en zij begonnen met een tiendaagse hongerstaking om de vrijlating te eisen van de leiders van de Haq-beweging, Hassan Mushaima en Mohammed Habib AlMiqdad.

Sheikh Adbuljalil AlMiqdad werd op 27 maart 2011 gearresteerd wegens zijn deelname aan protesten tegen de regering. Hij werd ook geblinddoekt en verbaal misbruikt terwijl hij in de hechtenis van de autoriteiten zat. De autoriteiten bedreigden hem met repercussies voor zijn vrouw, om hem te dwingen zich voor camera’s voor zijn daden te verontschuldigen. Hij werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Sheikh Al-Migdad zit zijn levenslange gevangenisstraf uit. Hij heeft rehabilitatie nodig na de verwondingen die hij in de gevangenis heeft opgelopen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *