Elias Faisal AlMulla
Gevangen in Bahrein

Elias Faisal AlMulla werd geboren in Bahrein op 27 februari 1991.

De veiligheidstroepen hebben AlMulla op 11 mei 2012 zonder bevelschrift bij hem thuis gearresteerd. Ambtenaren van de Criminele Opsporingsdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken martelden hem een week lang. Zij duwden hem, voorkwamen hem te slapen, gaven hem geen voed of water, en bedreigden hem in een zwarte cel op te sluiten. Ambtenaren hebben AlMulla ook verhinderd om te bidden. De martelingen en mishandelingen gingen door tot AlMulla ermee instemde om een bekentenis te tekenen. Elias Faisal AlMulla werd op 5 mei 2013 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf op grond van meerdere beschuldigingen van vermeende “poging tot moord, oproer en onwettige vergadering en bezit van molotovcocktails” met behulp van de gedwongenen bekentenisse.

Hij wordt momenteel vastgehouden in de Jau Central Prison, ten zuiden van de hoofdstad Manama. Op 13 augustus 2015 werd bij hem fase 3 darmkanker vastgesteld. In 2015 en 2016 ontving Elyas Faisal Al-Mulla verschillende rondes chemotherapie, maar de gevangenisautoriteiten toonden een terugkerend patroon aan van stopzetting van zijn behandeling (inclusief onderbreking). Elias Faisal AlMulla’s gezondheid verslechtert zich, en hij heeft nog steeds verontrustende symptomen zoals kortademigheid, hoge bloeddruk, nierpijn en gedeeltelijk gezichtsverlies. Hun familie vreest dat als hun kanker in stadium 4 komt, hij het risico loopt haar leven te verliezen door onvoldoende medische zorg. In juli 2017 begon AlMulla andere symptomen van slechte gezondheid te ontwikkelen, zoals buikpijn en zwelling, gewrichtspijn, misselijkheid, duizeligheid en diarree. Hij gelooft dat deze symptomen te wijten zijn aan de herhaling van zijn kanker.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *